Pokličite nas +386 (0)1 200 95 02

Celovška cesta 469, 1000 Ljubljana, Slovenija

Ponedeljek - Petek 10:00 do 18:00
Sobota - 10:00 do 13:00
Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Matično podjetje HIT PRELESS d.o.o.
Vrh
Image Alt

SALONE DEL MOBILE 2023

SALONE DEL MOBILE 2023

Milano, raj za umetnike, oblikovalce, arhitekte in navdušence teh strok, se v času design week-a še dodatno nadgradi in privabi ljudi s celotnega sveta. Mesto je obiskala tudi naša ekipa. Poliform se je odločil razširiti svojo kolekcijo tudi z outdoor programom, ki jo je predstavil na čudoviti lokaciji v samostanu v središču mesta. Gre za brezčasno kolekcijo, ki kot že obstoječ notranji program, združuje eleganco, estetiko in funkcionalnost.

Obiskali smo tudi Rimadesio showroom, tam pa smo bili ponovno očarani nad kombinacijo tehnične inovativnosti in visoko dovršenega dizajna. Poleg kovine in stekla najdemo tudi uporabo lesa, ki je rdeča nit oblikovanja tudi letos.

Na sejmu samem, ki se je letos odvijal že 61. leto zapored, je bilo letos prvič vse razstavljeno v enem nivoju, začelo se je z Euroluce v prvih halah, nato pa nadaljevalo s proizvajalci pohištva v drugih.

Naša glavna naloga na sejmu je bila, da si ogledamo novosti pri partnerskih podjetjih in seveda vžijemo čim več nove inspiracije. Daleč največji paviljon na sejmu je imelo podjetje Minotti, s katerim so ža navzven izkazovali svojo veličino, znotraj pa to le še potrdili. Letos so kolekcijo nadgradili z novimi materiali, novim modelom sedežne garniture, novimi indoor in outdoor produkti, očarali pa so nas tudi s samo arhitekturo paviljona, ter raznolikostjo in obsežnostjo predstavljenih pohištvenih kosov. Možnost smo imeli preizkusiti prav vse.

Obiskali smo tudi Poliform paviljon ter si ogledali novosti garderobnih omar, ki omogočajo še večjo fleksibilnost postavitve, nove modele sedežnih garnitur, imenitno mizo, ki je v stilu outdoor kolekcije, ter nove sisteme dnevnih regalov.

Če povzamemo letošnje trende, bi lahko rekli, da prevladujejo zemeljski, kremni toni, kjer so najbolj opazni odtenki rjave, marmor ostaja, hkrati pa se vračata mozaik in terrazzo. Mehke, zaobljene linije so trend tudi letos, steklo in unikatni stekleni dekorativni detajli so pomembni elementi v prostorih.

Date: