Pokličite nas +386 (0)1 200 95 02

Celovška cesta 469, 1000 Ljubljana, Slovenija

Ponedeljek - Petek 10:00 do 18:00
Sobota - 10:00 do 13:00
Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Matično podjetje HIT PRELESS d.o.o.
Vrh
Image Alt

SALON DEL MOBILE 2022

SALON DEL MOBILE 2022

V mesecu juniju se je že 60. Leto odvijal en izmed svetovno najpomembnejših sejemov pohištva, Salon del Mobile v Milanu. Sejma se vsako leto udeležijo vsa vodilna podjetja oblikovanja pohištva,ki narekujejo trende za prihajajoče leto ter postavijo merila kvalitete materialov ter izvedbe.

Letošnji trendi imajo pri obliki močan vpliv vzhoda v prepletu z skandinavskim slogom. Skupek je minimalističen vendar nekoliko bolj mehek in zaobljen. Kot že nekaj let je eden izmed najpogostejših materialov les, pojavili so se tudi novi kamni, drznih barv v skladu z napovedano barvno baleto. Najbolj iskane barve letos bodo odtenki med modro ter zeleno barvo, terracotta in rumena. Kombinirali jih bomo lahko z manj drznimi barvami od črne, sive, rjave in bež. Trendovske barve se pojavljajo v različnih vzorcih in tkanju pri oblazinjenem pohištvu. Tip blaga pa je močno prevladoval boucle, ki nas popelje nekoliko v preteklost.

Z ekipo smo se podrobneje razgledali predvsem po razstavnih prostorih partnerskih podjetij. Z široko ponudbo od vseh prosotrov doma se je predstavil Poliform. Predstavili so nove produkte znotraj novega koncepta razmišljanja o celostnem opremljanju prostora. Na največjem razstavnem prostoru na sejmu se je predstavil Minotti, z kolekcijo 2020, 2021 in 2022. Predstavili so pomembnost celostnega opremljanja notranjih prostorov, ki se nadaljujejo na teraso ali vrt. Rimadesio pa smo si znotraj Design Week-a ogledali v salonu v samem centru Milana. Poleg vseh novih materialov ter modelov smo si lahko ogledali tudi nov system vrat, ki omogoča največjo flexibilnost do sedaj.

Date: